Lezing 1844 – Prof. dr. Jan Kremer

SprekerProf. dr. Jan Kremer (Radboudumc)
TitelVoorbij de illusie van kwaliteit. Hoe maken we de gezondheidszorg toekomstbestendig?
Datum/tijddinsdag 18 mei 2021 om 20:00u
Taalde lezing wordt in het Nederlands gegeven
LocatieEr vindt geen fysieke lezing plaats vanwege de huidige beperkingen. De lezing is uitsluitend online te volgen, via Zoom of de livestream op YouTube. Zie hieronder voor meer informatie.
ZoomWilt u de lezing volgen en achteraf vragen kunnen stellen? Dan kunt u zich aanmelden voor de sessie via Zoom. Aanmelden is in dat geval noodzakelijk (max. 100 personen) en mogelijk tot uiterlijk zondag 16 mei 17:00u, via: kng@rug.nl. U ontvangt vervolgens op maandag 17 mei per e-mail de link naar de Zoomsessie.
LivestreamDezelfde zoomsessie is te volgen via de livestream op YouTube, maar het is dan niet mogelijk om vragen te stellen. Voor de livestream hoeft u zich niet vooraf aan te melden.
Samenvatting

De Nederlandse gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. De betaalbaarheid staat onder druk, personeel is schaars en de coronapandemie maakt zichtbaar dat het systeem van alle kanten kraakt. Steeds vaker zullen we de vraag moeten stellen of zorg wel het goede antwoord is op gezondheidsvragen. De uitdagingen van deze tijd vragen een meer duurzame benadering, waarbij we zekerheid en vertrouwen niet moeten zoeken in protocollen en dashboards, maar in een lerende attitude en radicale samenwerking.

Jan Kremer is binnen de Nederlandse gezondheidszorg een van de vernieuwers in het denken over kwaliteit van zorg. Kremer is gynaecoloog en hoogleraar patiëntgerichte innovatie in het Radboudumc. Daarnaast is hij lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving en voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut Nederland.