Van Swinderen Prijs

Uit degenen die in het voorgaande academische jaar binnen de faculteiten Science and Engineering of Medische Wetenschappen zijn gepromoveerd met het judicium cum laude, worden door er een speciale jury vier genomineerd om mee te dingen naar de Van Swinderen Prijs. Elk van hen geeft in december een presentatie over haar of zijn onderzoek. Op grond daarvan kiezen de aanwezige KNG-leden de winnaar van de Van Swinderen Prijs.  Deze prijs bedraagt € 2.500,-, de drie andere kandidaten ontvangen ieder de tweede prijs van € 1.000,-. Bovendien is er een speciale Juryprijs, van eveneens € 1.000,-,  voor de beste Nederlandstalige samenvatting van het proefschrift.

 

Winnaar Van Swinderen Prijs 2023

Op dinsdag 12 december 2023 vond de uitreiking van de Van Swinderen Prijs 2023 plaats onder toeziend oog van juryleden Prof. dr. Anton Scheurink en Prof. dr. Harrie Kampinga. Helaas was juryvoorzitter Prof. dr. Moniek Tromp afwezig.

De juryprijs is gewonnen door:

Dr. Ronald Remmerswaal

met de presentatie over zijn proefschrift: “Numerical Modelling of Variability in Liquid Impacts“.

De publieksprijs is gewonnen door:

Dr. Mandy Koopman

met de presentatie over haar proefschrift: “From cellular vulnerability to altered circuit activity: a systems biology approach to study amyotrophic lateral sclerosis“.

De andere genomineerden waren:
– Dr. Sanne Verkuijl – “Enteric physiology, neuropathology, and bowel function following colorectal resections in adults and children)
– Dr. Dhanya Babu – “Motility of active droplets in lipid systems

Meer informatie, terugkijken en een foto-impressie van de avond.